Måleri-NM 2018

Svenska Britta Spencer är Nordens bästa målare

Britta Spencer nordisk mastare i maleri 2018 Helsingfors (Britta Spencer tog guldmedalj i Måleri-NM 2018. Foto: Sara Idre)

Nu står det klart vem som har vunnit Nordiska mästerskapen i måleri. Hon heter Britta Spencer och kommer från Bromma i Stockholm. Men hon var inte enda förstapristagare. Hon fick dela på förstaplatsen tillsammans med norska Ewelina Sekow och danska Nadia Lykke Andersson. 

Kampen om titeln Nordens bästa målare stod mellan fem finalister från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island – och konkurrensen var tuff. Tävlingen avgjordes i köpcentret Kamppi i Helsingfors lördagen den 8 september 2018. 

– Det känns jätteroligt att vinna, även om jag fick dela på priset med mina två kollegor från Norge och Danmark. Det här hade jag inte trott! Jag är nöjd med min insats, säger Britta Spencer, som tidigare i våras kom på silverplats i Måleri-SM. 

“Värdig vinnare”

Britta Spencer arbetar till vardags som målare hos företaget Stadsmålarna i Stockholm. Hon är en del av Målerilandslaget som coachas av yrkesläraren och målericoachen Björn Nilsson. Han arbetar till vardags som yrkeslärare i måleri på Stockholms byggtekniska gymnasium i Kista. Björn Nilsson har lång erfarenhet att ta Sveriges bästa målare vidare ut till yrkestävlingar i världen.  

– Britta Spencer är en värdig vinnare. Vilket driv, engagemang och kunskap det finns hos henne! Det ska bli roligt att vi kan jobba vidare tillsammans, så att Britta har chans att utvecklas ännu mer framöver, säger Björn Nilsson. 

Vägen till VM                                                                                                                         
För vinnaren Britta Spencer väntar nu ännu mer hårdträning, både mentalt och måleritekniskt, för att hon sedan ska ha möjlighet att få tävla på för WorldSkills på VM i Kazan, Ryssland i augusti 2019. 

Medlemmarna i Målerilandslaget bedöms av en specifik jury som MYN, Måleribranschens Yrkesnämnd, utser om vem som får äran att representera Sverige på VM i Ryssland. 

 

För mer information, kontakta: 

Maria Marteleur, projektledare 

maria@storstadmedieproduktion.se, 

072-837 67 61

 

 Nordiska mästerskapen i måleri 

(Britta Spencer tog silvermedalj i Måleri-SM 2018. Foto: Viktor Fremling)

Måleri-NM 2018

Datum: 5-7 september (prisutdelning 8 september) 

Plats: Helsingfors, Finland

Vartannat år möts Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige i de Nordiska Mästerskapen i måleri. I år representerar Britta Spencer från Stockhom det svenska Målerilandslaget. 

Följ oss i våra sociala medier och se Brittas resa till seger. 

https://www.facebook.com/malare.nu/

https://www.instagram.com/malare.nu/

Följ oss på:    facebook.com/malare.nu   Youtube   instagram.com/malare.nu
 
         

 

Kontakt

Presskontakt: Maria Marteleur, 072-837 67 61, maria@storstadmedieproduktion.se

Pressmaterial  finns tillgängligt på news.cision.com/se/maleribranschens-yrkesnamnd

Kontaktperson tävlingsledningen: Jonas Lindberg, 0770-93 90 36, Jonas.Lindberg@maleriforetagen.se 
Nästa