December 2013

Nyhetsbrev december 2013

Lyckad konferens för lärare
Under två dagar i slutet av oktober intog Sveriges yrkeslärare inom måleri Göteborg och Clarion Post Hotel för att delta i året lärarkonferens. Intresset var stort med över 100 deltagare från målarutbildningar över hela landet.

Ergonomiska verktyg från Anza
Som yrkesmålare är det väldigt viktigt att använda ergonomiskt anpassade verktyg för att undvika skador och för att kroppen inte ska belastas i onödan. Ett företag som sedan länge har arbetat med att utveckla ergonomiska verktyg är Anza, ett svenskt företag som driver sin verksamhet i Bankeryd, Småland. 

Snart dags för Måleri-SM
I slutet av januari drar Måleri-SM 2014 igång där unga målare får chansen att visa upp vad de går för, både yrkesmässigt och kreativt. På spel står de tre platser som tillsammans kommer att utgöra Sveriges Målerilandslag. Målerilandslaget gör senare upp om vem som kommer att få det prestigefyllda uppdraget att representera Sverige i Måleri-VM 2015 i Brasilien. 

Jobba under loven och bli färdig målare fortare
Genom att arbeta extra under jul och andra lov, får elever möjlighet att bli färdigutbildade yrkesmålare snabbare. De får på så sätt tillfälle att få ihop sina lärlingstimmar på kortare tid.

Läs hela nyhetsbrevet


 
Nästa