Malin tävlar i måleri för Sverige i EM

Malin Arkelöw

Det är nu klart att det blir Malin Arkelöw som tävlade och blev tvåa i Måleri-SM 2016 som får möjligheten att representera måleribranschen under Måleri-EM i Graz i Österrike i januari. Malin arbetar i dag som målare på företaget Familjen Byggare utanför Stockholm.

– Jag blev jätteglad när MYN hörde av sig. Jag har saknat att tävla. Det är så himla kul! Jag är supertaggad inför detta och hoppas att jag ska kunna göra bra ifrån mig, säger Malin.

Dubbelt upp
För Malin väntar nu en tuff höst med arbete i företaget som ska kombineras med träning i alla de moment som ingår i EM-tävlingen. Till sin hjälp har hon två coacher, Björn Nilsson och Mattias Maurin, båda yrkeslärare i Stockholm.

Årets måleritävlingar har påverkats mycket av den rådande situationen kring Covid-19. Yrkes-SM ställdes in och Måleri-EM, som genomförs under Euroskills, har blivit flyttat till januari 2021. 

– Det är ett annorlunda år och vi har fått anpassa oss till de förutsättningar som råder just nu. Åldersreglerna för tävlande i EM medger att deltagare kan vara lite äldre än i övriga tävlingar och nu passar vi på att testa att skicka en målare som tävlat tidigare och dessutom varit verksam i branschen ett par år. Det ska bli oerhört kul att följa, säger Jonas Lindberg.

I Euroskills tävlar 650 tävlande från 30 europeiska länder i runt 45 olika yrken. Tävlingarna hålls vartannat år.