Art Arbsuwan som representerar Sverige på tävlingar inom måleri

Tävla i måleri

Att tävla i måleri är att visa världen – och sig själv – vad man går för som målare. Så kliv ut från klassrummet eller arbetsplatsen och visa upp din talang! Som tävlande får du möjlighet att vässa din yrkesskicklighet och lära känna blivande branschkollegor, samtidigt som du får en glimrande guldstjärna i ditt CV. 

Vartannat år anordnas Måleri-SM. De tre medaljörerna vid SM-finalen bildar tillsammans Målerilandslaget. Den bästa landslagsmålaren representerar Sverige i nästkommande Måleri-VM.

Vägen till VM må tyckas lång, men vinnaren får sedan också titulera sig "världsmästare i måleri"!

Prata med din lärare eller arbetsgivare om du vill tävla, men inte vet hur du ska gå tillväga.

Organisationer

Följande organisationer är involverade i måleribranschens tävlingsverksamhet.

Måleribranschens Yrkesnämnd

Måleribranschens Yrkesnämnd är ett samarbete mellan Måleriföretagen i Sverige och Svenska Målareförbundet i rekryterings- och utbildningsfrågor. Måleribranschens Yrkesnämnd ansvarar för den svenska måleribranschens tävlingsverksamhet.

WorldSkills International

WorldSkills International arrangerar Yrkes-VM (WorldSkills Competition) vartannat år. I tävlingen deltar ca 1000 ungdomar från drygt 50 olika länder i ett 50-tal yrken.

WorldSkills Sweden

WorldSkills Sweden har i uppdrag att öka intresset för yrken och yrkesutbildningar bland ungdomar. WorldSkills Sweden är ett trepartssamarbete mellan Svenskt Näringsliv, LO och Staten. Underliggande partners är Utbildningsdepartementet, Myndigheten för skolutveckling och Internationella Programkontoret. WorldSkills Sweden ansvarar för Yrkeslandslaget och Sveriges deltagande i Yrkes-VM samt är arrangör avYrkes-SM.

Länkar

WorldSkills International
WorldSkills Sweden

Kontakt

Pressmaterial finns tillgängligt på news.cision.com/se/maleribranschens-yrkesnamnd

Kontaktperson tävlingsledningen
Jonas Lindberg, jonas.lindberg@maleriforetagen.se
Max Landergård, max@storstadmedia.se

Följ oss på
Facebook
Instagram
YouTube